Полезни съвети

Защо да изберем дифузер за етерични масла вместо ароматизатор за въздух

Има много причини, поради които да изберете дифузер за етерични масла пред стандартен ароматизатор за въздух. Ще ви запознаем с четири от тях, но най-важното е, че консумативите идват от природата.

Причина №1: тази здравословна алтернатива е дар от природата

Качествените етерични масла, поставени в дифузер, пречистват въздуха в помещението и осигуряват естествен, нетоксичен, приятен и натурален аромат. Дифузирането на етерични масла е здравословна алтернатива на използването на ароматизатор за въздух. Той е пълен с изкуствени и често токсични продукти за ароматизиране. Синтетичните освежители за въздух са произведени от химикали, включително петрохимикали и други разтворители, които съдържат канцерогенни (причиняващи рак) съставки.

Дифузерите за етерични масла от своя страна разпръскват микроскопични капчици етерично масло във въздуха за естествено почистване и освежаване. Можете да сменяте на всеки няколко часа използваните аромати. Можете да ги избирате спрямо емоционалното си състояние. Можете и да правите специални празнични аромати за Великден, Коледа и всички най-чудесни празници.

Причина №2: пази ни от разболявания

Дифузирането на етерични масла може да подпомогне предотвратяването на разболяването. С мощните си антивирусни, антибактериални и противогъбични свойства те могат безопасно да се използват за дезинфекция на въздуха. Дифузирането на етерични масла може да бъде от полза на хора, които имат задръствания със секрети или проблеми с дихателната система. Може и да служи за подпомагане на имунитета и за превенция против разболявания.

Причина №3: дават ни ясно съзнание и бистър ум

Определени етерични масла могат да предизвикат безкрайно положителни умствени, физически и емоционални ефекти. Те спомагат за облекчаване на отрицателното настроение и стреса, за засилване на фокуса и за насърчаване на релаксация. Това е абсолютно ефикасен начин да подобрите начина, по който се чувствате.

Дифузер "Forest wood"
с дифузер за етерични масла сте по-фокусирани и отпочиващи отколкото с ароматизатор

Причина №4: невъзможна е имитацията на тези уникални природни съединения

Според Националната асоциация за холистична ароматерапия продажбите на продукти, свързани с ароматерапия в САЩ, през 2000 г. надхвърлят 1 милиард долара (Burnett et al., 2004). В същото време има увеличение на броя на продуктите, съдържащи синтетични аромати в козметичната, ароматната и хранителната промишленост.

Тези продукти, включително ароматизатори за въздух, парфюми, масла и лосиони, често заявяват, че са „инфузирани с етерично масло“ или са „ароматизирани“ като естествен растителен аромат. Тези твърдения обаче не се равняват на напълно чисти съставки и природен произход. Промишлеността използва синтетични аромати, разработени в лаборатория, за да имитират ароматните и химически съставки на натурални растителни масла. Според Мос, Howarth, Wilkinson и Wesnes (2006) обаче „уникалните комбинации на стотиците съставни части гарантират, че синтетичните алтернативи са почти невъзможни за създаване“. 

Рецепти за дифузер за етерични масла вместо ароматизатор за въздух

За облекчаване на симптомите при настинки и грип: мащерка, евкалипт, розмарин, манука

За превенция срещу разболяване: канела, карамфил и портокал

За пречистване на въздуха: лимонена трева, чаено дърво, евкалипт, риган и хвойна

За спокоен сън: лавандула, лайка, спикенард, нероли, мандарина или майорана в спалнята за 15 минути преди лягане

За бистър ум и концентрация: мента, босилек, лимон или розмарин

За подобряване на настроението: градински чай в комбинация с лимон или портокал

За облекчаване на стреса: градински чай, здравец и лавандула (алтернативно тамян и портокал)

За повече романтика: жасмин, иланг-иланг, роза, сандалово дърво или пачули

Арома дифузер Melody
с арома дифузер ще се радвате на по-добър релакс отколкото с ароматизатор за въздух

Синтетичните срещу природните аромати

Някои скорошни доказателства сочат, че вдишването на определени синтетични аромати може да е вредно за хората. При анализ на шестте най-продавани перални продукти и ароматизатори за въздух, съдържащи синтетични аромати, са открити „почти 100 летливи органични съединения, които се отделят от продуктите, а пет от шестте продукти излъчват един или повече канцерогенни опасни замърсители на въздуха, за които Агенцията за опазване на околната среда в САЩ отчита, че няма безопасно ниво на експозиция“. За съжаление, тези синтетични аромати са трудни за идентифициране.

Ароматната индустрия започна производството на продукти без аромат поради нарастващ брой хора с алергии към синтетични химикали. Такова съединение е лирал. Този изкуствен аромат, използван в много козметични продукти, вече е включен в обичайните тестове в Европейския съюз за алергии. Това е в резултат на големия брой хора, които получават контактен дерматит след употреба на продукти с това вещество.

За най-голямо съжаление, множество корпоративни офиси и търговски центрове използват изкуствени аромати, за да влияят върху поведението на служителите и клиентите си. Вече има множество изследвания, които показват как ароматите влияят върху потребителското поведение. Истината обаче е, че това се отнася за естествените аромати, а не за синтетичните. Синтетичните съставки са в пъти по-евтини и съответно са доста по-достъпни за широк пазар и често предпочитани.

За финал

Вече имаме и решения за корпоративни офиси, които се довериха на продуктите на Арома мама и Plant therapy. Първи го сториха Konica Minolta България. Етеричните масла на Plant therapy се предлагат и в опаковки от 100 мл, което ги прави подходящи за конвенционална употреба и в офисите, а и доста по-изгодни в сравнение с масовите решения за ароматизиране на обществени места.

Накратко, имаме решения за дома и офиса с употребата на дифузер за етерични маслаЗаменете вашия ароматизатор за въздух с някой от суперкачествените дифузери на Арома мама и се насладете на здраве и удоволствие!

Предпазни мерки:

Посочените в този текст съвети не са и нямат за цел да заместват медицинските съвети. Винаги нанасяйте върху кожата в подходящото разреждане за възрастта и не използвайте вътрешно! Освен това винаги се консултирайте с доктор, когато се отнася до вашето здраве! Същото важи и ако сте бременна, кърмите или сте под лекарско наблюдение. Етеричните масла не са подходящи за бебета под 3 месеца. Да се прилагат с внимание и след консултация при бебета и подрастващи.

Вашият коментар