AromaMama

Любими

Кои са най-добрите етерични масла за имунитет

Вирусите и настинките са коварни и си проправят път към организма на всекиго от нас във всеки един сезон. Затова и ще ви предложим най-добрите етерични масла за имунитет, които могат да ви помогнат да поддържате тялото си във върхова кондиция. Когато ги използвате в добавка към доброто хранене, пълноценната почивка и физическата активност, ще живеете здравословно. Прочетете следващите редове и ще бъдете подготвени превантивно за много от проблемите, които се опитват да съборят имунната система на човека.

КАК ПОМАГАТ ЕТЕРИЧНИ МАСЛА ЗА ИМУНИТЕТ

Есенциите в различни билки, цветя и растения са същински дестилати на здраве и е логично да се търсят начини да подпомогнат те имунната ни система. Ползите им за човечеството са открити още в древността. Тогава хората не са използвали толкова етерични масла за имунитет, колкото за балсами, мехлеми и парфюми. Есенциите са ароматни летливи вещества, произвеждат се естествено от всяко растение и помагат за поддържане на жизнените му процеси.

Етеричните масла имат в състава си терпени, сесквитерпенови, алкохоли, алдехиди, феноли, естери и кетони. Тяхната молекулярна структура позволява бърза абсорбция през лигавиците и кожата, както и бързо навлизане в кръвообращението. Само за 30 секунди летливите молекули на маслата проникват в организма, а до 20 минути са в кръвния поток. Затова и имат не само забележителни терапевтични качества, а и противодействат на патогените в имунната система. Техните антибактериални, антивирусни, антисептични, противовъзпалителни и противогъбични свойства са наистина изумителни.

Освен това, за разлика от антибиотиците, нямат странични ефекти като например образуване на резистентни бактериални щамове. Така помагат за закрепване на имунната система на човека.

КОИ СА НАЙ-ДОБРИТЕ ЕТЕРИЧНИ МАСЛА ЗА ИМУНИТЕТ

Етерично масло от риган

Тук говорим за един от най-могъщите природни антибиотици. От етерично масло от риган има полза не само за имунната система, но и за дихателната, като с него по-бързо се възстановяваме от простуда и грип. То може да помага за предотвратяване или лекуване на различни инфекции – респираторни, паразитни, метицилин-резистентни стафилококови и бактериални на пикочните пътища. Също така може да служи като антисептично средство при белодробна туберкулоза и бронхит.

това от риган е едно от най-добрите етерични масла за имунитет

Етерично масло от мащерка

При голям брой инфекциозни заболявания можете да се обърнете към етерично масло от мащерка. То може да помага при настинки, хроничен бронхит и туберкулоза. От полза е и като помощно средство при инфекции на пикочните пътища, цистит, левкорея, уретрит, тонзилит и фурункулоза.

Етерично масло от лимон

В етерично масло от лимон се съдържа мощен почистващ агент, пречистващ въздуха и отстраняващ микробите от различни повърхности. То притежава силни детоксикиращи свойства и при употреба всеки ден помага на тялото да се освободи от токсините. По този начин пък се засилват възстановителните функции на организма и имунната система. Изцяло натурален продукт, той е с високо съдържание на витамини. Стимулира белите кръвни клетки и покачва способностите на организма да преборва различни заболявания. Наличието на антихистамини го прави идеално оръжие в помощ на борбата с възпалено гърло и бактериални и вирусни инфекции. Безспорно едно от най-помагащите етерични масла за имунитет.

Етерично масло от мента

Богато на витамини и минерали, полезни за повишаването на имунитета, е етерично масло от мента. То съдържа витамини А и С, желязо, магнезий, калций, манган, фолиева киселина, мед, калий и омега-3 мастни киселини. Наличният в ментовото масло ментол има отхрачващо действие и спомага за изчистване на дихателните пътища. Има своите заслуги за успокояване на симптомите при синузит, запушване на носа, кашлица, настинка и стомашни неразположения. Също така облекчава бактериални и вирусни инфекции в устната кухина.

Етерично масло от евкалипт

Друго от най-добрите етерични масла за имунитет е евкалиптовото. То притежава мощни антибактериални, антисептични и болкоуспокояващи свойства и се използва за справяне с респираторни проблеми като хрема и запушен нос. Смята се, че качественото етерично масло от евкалипт предпазва назалната лигавица от разраняване и изсушаване. Също така може да послужи за успокояване на симптомите на грипа. Подобно на ментовото, е хубаво да го разпръсквате във въздуха с качествен дифузер за етерични масла.

Етерично масло от бергамот

Етерично масло от бергамот е преди всичко отличен стомашно-чревен антисептик. Полезно е при липса на апетит, лошо храносмилане, гастроентерити и чревни паразитози – все фактори за сривове в имунната система. Особено е препоръчителен при бронхити, стоматити и фаринго-тонзилити. Бергамотът е все още неособено популярно в България растение, естествен хибрид между лимон и портокал с много кисели плодове.

Етерично масло от канела

Доброто етерично масло от канела е способно да активира защитните сили на организма в хода на сериозни инфекциозни заболявания на стомашно-чревния и респираторния тракт. Произхождащо от Мадагаскар и Шри Ланка, то може да е от помощ и при обикновен грип.

Етерично масло от розмарин

С етерично масло от розмарин можете да облекчите симптомите при простуда и грип, например главоболие, запушен нос и сълзене на очите. То също така помага да се предпазите от инфекции и вируси. Неслучайно е смятано за едно от най-подходящите етерични масла за имунитет.

розмариновото е едно от най-популярните етерични масла за имунитет

Етерично масло от тамян

Подпомагайки образуването на повече бели кръвни телца, качественото етерично масло от тамян поддържа имунната система в оптимална форма. Това растение също така притежава мощни противовъзпалителни свойства и помага да бъдат преборени стомашни неразположения като подуване, болка и др.

Етерично масло от чаено дърво

Етерично масло от чаено дърво е още едно от тази група антивирусни, антимикробни и антибактериални масла, което може да нанасяте направо върху кожата. Много често е използвано в помощ на лечение на псориазис, екзема, брадавица и акне.

ЗА ФИНАЛ

Имунната система е първият щит като защита на тялото от болести. Затова е изключително важно да се правят натурални превантивни терапии, които да я поддържат силна. Изберете продукти от каталога на Арома мама с етерични масла за имунитет и ще си помогнете в мисията да сте по-здрави в едни все по-болни времена. Можете да поръчате и нашите специални комбинации за подсилване на имунната система: бленд за деца “Имунна бомба” и бленд за възрастни “Имунна помощ”. Вече е лесно да си помогнете в битката за своето здраве.

Абонирайте се за нашия бюлетин

Абонирайте се сега и получавайте последните новини, текущите оферти и информация за промоции.

Няма да предадем вашите данни на никого. С натискането на бутона "Абонирайте се сега" вие се съгласявате с нашитеОбщи условия