AromaMama

Как да повишим либидото си с етерични масла афродизиаци

Ароматите са един от важните фактори за повишаването на желанието за любовна и сексуална близост. Предстои да ви запознаем с най-добрите етерични масла афродизиаци, които ще покачат вашето либидо до неусещани преди висини. Ще научите кои ухания да добавите към аромата на собственото си тяло, за да предизвикате бум в „химията“ със своя партньор.

КАК РАБОТЯТ АРОМАТИТЕ НА ЕТЕРИЧНИ МАСЛА АФРОДИЗИАЦИ

Любовта е неразривно свързана с обонянието. Всеки от нас си има свой собствен мирис, чрез който или привлича, или отблъсква хората около себе си. Той е повлиян от куп фактори. Приемът на храна, алкохол и цигари; състоянието ни на емоционално и душевно ниво; ползваните всекидневно ухания – всичко това се отразява. Най-ефикасните афродизиаци са засягащите чувството за миризма. Все пак за човека то е точно като дишането – случва се естествено на интуитивно ниво. Дори и много слаб аромат може да повлияе на рецепторите на мозъчната кора и да породи най-различни чувства.

Действащите като афродизиаци аромати силно задействат лимбичната система в мозъка, играеща съществена роля за сексуалната възбуда. Също така стимулират хипофизата и тя на свой ред отделя невротрансмитери на име ендорфини. Неслучайно те са познати като „хормони на щастието“: намаляват стреса, отблъскват тревогата и потиснатостта, повишават самочувствието, успокояват болката. За десерт, подобряват цялостното кръвообращение и стимулират притока на кръв към половите органи. Така партньорите стават по-енергични и страстни, готови да се отдадат на привличането и/или любовта си.

ДЕЛЕНИЯ НА ЕТЕРИЧНИ МАСЛА АФРОДИЗИАЦИ

За да изберете кои етерични масла афродизиаци да ползвате за повишаване на либидото, първо трябва да определите какви аромати ви трябват. Делят се на цветни (например роза, иланг иланг, здравец), цитрусови (бергамот), пикантни (канела, джинджифил, карамфил) и екзотични (ветивер, пачули).

Може да ги разделите също на леки с трайност около половин час (например бергамот), средни за около час и половина (карамфил, здравец) и тежки до 6 часа (роза, канела, джинджифил, иланг иланг, пачули). Може да си направите смеси от трите групи за по-трайни и стабилни аромати.

ПОЛЗВАНЕ НА ЕТЕРИЧНИ МАСЛА АФРОДИЗИАЦИ

Най-често срещаните и препоръчителни варианти за ползването на етерични масла афродизиаци за увеличаване на либидото са масажите, къпането и ароматният фон в стаята чрез дифузер за етерични масла. Докато сте на романтична вечеря на масата или интимни в леглото, разпръскваната от арома дифузер миризма на маслата ще ви донесе спокойствие, увереност, възбуда и блаженство. Може сами да си направите дори и еротичен парфюм, еротична вана или еротична масажна смес въз основа, разбира се, и на предпочитанията на партньора ви.

НАЙ-ДОБРИТЕ ЕТЕРИЧНИ МАСЛА АФРОДИЗИАЦИ

Етерично масло от жасмин

Качественото етерично масло от жасмин помага за повишаване на либидото (подсилвайки кръвообращението), изграждане на самоувереност и подобряване на настроението. Ползва се и като средство срещу предивременна еякулация, импотентност и фригидност. То е с характерен силен и едновременно сладък и съблазнителен аромат, а това, че събужда романтиката, не е случайни. Все пак цветовете му растат през нощта, когато е най-естественото време да се отдадем на ласки. Те традиционно се ползват в Индия за украсяване на булката и младоженската спалня в първата брачна нощ. Митичният любовник Джакомо Казанова също е разчитал на съблазънта на жасмина.

жасминовото е едно от най-силните етерични масла афродизиаци

Етерично масло от иланг иланг

Ароматът на етерично масло от иланг иланг е също сладък и напомнящ този на жасмина. Цветовете на това растение пък се ползват от индонезийците за подхранване на страстта на младоженците, като се разпръсват в спалнята им. Името означава „цвете на цветя“ и това обобщава качествата му. Маслото от иланг иланг има удивителни способности да влияе на хормоните, отговорни за създаването на мощен сексуален апетит. Освен това отпуска партньорите, помага им да се справят с вътрешните си блокади и да проявят фантазия.

Етерично масло от пачули

Това е също едно от популярните етерични масла афродизиаци и произходът му е от Югоизточна Азия. Неговият аромат е мускусен, земен и пикантен и земен, затова е и често ползвано в състава на различни парфюми. Етерично масло от пачули може да спомогне човек да се отпусне в интимните моменти. Успешно е прилагането му и при сексуални проблеми, например намалено либидо и фригидност. При мъжете е особено полезно за повишаване на либидото, като може да стимулира потентността и да засилва чувствеността.

Етерично масло от канела

Както червеният матадорски плащ действа на бика, така действа и етерично масло от канела на мъжа. Неговият аромат силно повишава сексуалния апетит, като засилва кръвообращението. Самото растение поддържа в отлично състояние репродуктивната система и може да е от полза при справянето с различни сексуални проблеми. С това масло може да правите чудесни еротични масажи или да изпълните спалнята си с възбуждащ аромат чрез дифузер за етерични масла.

Етерично масло от роза

Розата е от древността символ на любовта и от нея се прави едно от най-въздействащите етерични масла афродизиаци за повишаване на либидото. Клеопатра е неин пророк и ароматните благоухания са неизменни спътници на празненствата на римляните в чест на бога на виното Бакхус. Розовото масло неслучайно е наричано Кръвта на Венера – римската богиня на любовта. Древногръцката версия на Венера – Афродита, пък според митологията е родена от поникнал от морската пяна розов храст. Качественото етерично масло от роза съдържа химическото органично съединение фенилетиламин, произвеждано при първите трепети на влюбване. Ароматът му е истински парфюм на любовта.

с розово масло си гарантирате ползването на едно от историческите етерични масла афродизиаци

Етерично масло от нероли

Традиционно използвано в сватбени церемонии и за булчински букети, това растение спомага за увеличаване на либидото. То успокоява напрежението и подсилва желанието за интимност, като подобрява кръвообращението и стимулира ендокринните жлези. Цветният и леко горчив и цитрусов аромат на етерично масло от нероли възбужда и двата пола.

Етерично масло от сандалово дърво

Способността да създава спокойна и романтична атмосфера прави този аромат често срещан в парфюмите и одеколоните. Доброто етерично масло от сандалово дърво спомага за стимулиране на сексуалното желание.

Етерично масло от градински чай

С етерично масло от градински чай може да се постигне повишаване на либидото, намаляло поради хормонални проблеми и дисбаланси. Сладкият и лек аромат на салвия е способен да ви извади от апатията, унинието и потиснатостта, които са в основата на загубата на желание за интимност.

ЗА ФИНАЛ

Вече всички научихме отлични начини как да повишим либидото си. Можем спокойно да се доверим на своя вътрешен глас и да го оставим да определи любовния аромат, който да допълва индивидуалния ни мирис и да привлича още повече партньора към нас. Интуицията ще ни подскаже кое ухание ще ни накара да се почувстваме в хармония със себе си и света и да изглеждаме привлекателно.Изберете някое от предлаганите в каталога на Арома мама етерични масла афродизиаци и блендове “Романтика” за нея и “Дървесна нотка” за него и се насладете на любовта и страстта си. Обичайте и любовта винаги ще се връща към вас.