Новини

Ползи от маслото от тамян

Латинско име: Boswellia carteri

Описание на аромата: Зелен, балсамов, лимонов

Терапевтични ползи

Помага за успокоение по време на мъка или тъга. Когато се използва локално, подобрява външния вид на зрялата кожа. Помага за облекчаване на болки в ставите, причининени от възрастови ограничения. Също така помага за поддържане на здрава имунна система.

Безопасно за деца? Да

Инструкции за разреждане:

Разредете до 1-2% в любимото си базово масло или кре, за лице или разредете до 3-5% за приложения на цялото тяло.

Инструкции за дифузия: Добавете 2-3 капки към дифузера си за успокоение, релаксация и повишаване на имунните сили.

Много добре се комбинира с: бергамот, кедрово дърво, градински чай , кориандър, жасмин абсолю, смирна, индийско орехче, сладък портокал, сандалово дърво, смърч и ветивер.

Tамянът е едно от най-популярните етерични масла. Предимствата му са толкова , че дори е наречен Царят на маслата. Plant therapy предлага повече от един вид тамян предлагаме повече от един сорт. Ако ви интересува разликата между различните масла, не забравяйте да разгледате нашите публикации за различните видове тамян. Сега да преминем към ползите от употребата на тамян.

Изглаждане и подмладяване

Frankincense Carteri е точното масло за забавяне на процеса на стареене на кожата и за зряла кожа. Препоръчваме разреждане от 1-2% за нанасяне върху лицето. Това масло се съчетава перфектно с базовото масло Young Glo. Следващият път, когато решите да направите рецепта “ Направи си сам“ , не забравяйте да добавите това масло към сместа си.

Болки и схващания

Грабнете маслото от тамян при болки и схващания. С течение на времето ставите ни се износват, прекомермото физическо натоварване също може да бъде причина, маслото от тамян ще ви помогне и в двата случая. Разредете до 3-5% в любимото ви базово масло и масажирайте върху проблемните зони. Вашите стави ще ви благодарят!

Спокойствие и комфорт

Етеричните масла ни помагат в скръб, мъка и безпокойство. Добавете няколко капки към вашия дифузер, като това ще внесе спокойствие и комфорт и ще създаде приятна и отпускаща атмосфера. Понякога оплаквате загубата на някой специален или понякога животът е особено груб. Животът и ежедневието ни често е доста натоварен и не винаги щадящ към нашето емоционално състояние. Спокойната среда ще направи огромна разлика в начина и качеството ни на живот.

Здрава имунна система

Друго невероятно предимство на това масло е, че спомага за поддържане на здрава имунна система. За всички нас, които пътуваме, имаме деца в училище и детска градина или прекарваме много време в офиса и срещи с хора, знаем колко е важно да останем здрави. Кой не би искал да избегне една седмица хрема и кашлица !?

Вашият коментар