AromaMama

Кои са плюсовете на етерични масла Плант Терапи

Етерични масла със 100% чистота, неразредени, без синтетични добавки и примеси, с проверено от най-доказани капацитети и идеални за ароматерапия. Над 150 от тези продукти на набиращата все повече популярност и признание американска компания Plant therapy вече са в каталога на Aroma mama. И тoва не е всичко: още множество синергии, комбинации или както най-често ги наричат блендове ще намерите в нашия онлайн магазин. Съчетанието от няколко внимателно подбрани етерични масла засилва ефекта за още по-добър терапевтичен ефект.

Нека обаче ви запознаем с тази семейна компания, която бележи истински бум на пазара на етерични масла.

ЧИСТОТА. КАЧЕСТВО. ГАРАНЦИЯ ЗА ВСЯКА КАПКА

Когато започнах да се интересувам от употребата на етерични масла, ми беше много трудно да разбера от какво се повлиява цената. На пазара и в аптечната мрежа беше пълно с всякакви продукти от тази сфера и техните цени варираха значително. От друга страна, в България вече много силно бяха застъпени етеричните масла на големи американски мулти левъл маркетинг компании. Изборът ставаше все по-труден и за около година работа с хора, за мен беше ясно, че има нещо, което ми липсва: качество на достъпна цена. Да, това беше!

Така се запознах и започнах с Plant therapy. Аз и моето семейство винаги тестваме лично продуктите, които предлагаме. Месеци наред опитвах различни комбинации, като наблегнах на тези, които бях използвала и преди, за да мога да сравнявам. Разбира се, като майка тествах и голям набор от продуктите от специално разработената серия за деца Kidsafe на Plant therapy. Това са етерични масла, специално формулирани за деца от 2-10 години.

Тук е мястото да внесем някои уточнения в понятията, които се използват на пазара. Говоря за “терапевтичен клас“, “медински клас“ или “ароматерапевтичен клас“ етерични масла. Нe съществува организация, лаборатория или сертифицираща организация, която да издава документ за правомерното използване на което и да е от изброените понятия или да сертифицира маслата в тези или други категории (източник). Plant therapy не ползва нито едно от понятията. Вместо това компанията залага на качество, доказано със стандарти и сертификати, за които ви разказваме днес.

ОРГАНИЧЕН ПРОИЗХОД

Голям набор от висококачествените етерични масла на Plant therapy в каталога на Aroma mama са органични. Те са сертифицирани от ECOCERT ICO, акредитирана организация за проверка и сертифициране от The National Organic Program (NOP). Plant therapy работи много усилено с доставчиците на суровините, така че да осигури масла, произхождащи от биологично отглеждани растения. Ако все пак търсите гаранция, че маслото е отглеждано по биологичен начин и следва биологичните стандарти, ви препоръчваме да закупите етерично масло с органичен произход. Ето и някои причини да го направите:

Без ГМО

Генетично модифицираните организми са забранени в биологичните продукти. Това означава, че био сертифицираният фермер не може да засажда семена от ГМО и производителите не могат да използват никакви съдържащи ГМО съставки. 

Чиста почва

В земята, в която се отглеждат продуктите, не трябва да се влагат забранени вещества най-малко три години преди събирането на биологична култура. Не могат да се използват синтетични торове, отпадни води, облъчване и генно инженерство. 

Без вредни пестициди

Вредителите по посевите, плевелите и болестите се контролират предимно чрез физически, механични и биологични усилия. Ако по някаква причина тези методи не сработват, може да се използва биологично, ботанично или синтетично вещество, което е одобрено oт USDA по списък.

Органично от начало до край

Използват се само органични семена и посадъчни материали. Когато купувате сертифициран биологичен продукт, вие помагате за опазването на биоразнообразието, като гарантирате, че нашата природа и екосистемите се запазват непокътнати за бъдещите поколения.

Имате и допълнителна гаранция за биологичните и органичните етерични масла с най-висок стандарт на чистота във всичките си продукти. Точно затова, за всяка партида етерично масло има GC-MS (Gas chromatography–mass spectrometry) тест анализ.

Наличието на органичен сертификат USDA e гаранция за качество, която всеки иска да има, когато използва продукти за здраве.

Достъпна цена. Поръчваш когато и колкото решиш без ангажименти към месечни поръчки

Днес повече от всякога е важно правилното управление на финансите ни. Следващите месеци, а може би и години ще бъдат трудни за справяне икономически и всеки лев ще има значение. Суперважно е да имаш свободата да поръчваш когато и от каквото имаш нужда. Ако искаш да разбереш какво наистина означава това, може да разгледаш нашите повече от изгодни комплекти от арома дифузер и етерични масла.

Тестване. Качество и отговорност към всяка партида

Plant therapy тестват всяка отделна партида масла за подробна информация за всеки химичен компонент с GC-MS тестване. Прави се и оценка на цвета, консистенцията и общия вид на всяко масло, за да ви дадем възможно най-точните данни.

В допълнение, етерични масла Плант Терапи първо се тестват органолептично от сертифицирани ароматерапевти, преди да бъдат изпратени в лаборатория за тестване от трети страни. Органолептичното тестване означава тест чрез помирисване на масло от тест лента за период от време. Това включва и оценка на цвета, консистенцията и общия вид на маслото и сравняването му с върховия критерий как трябва да изглежда и мирише едно висококачествено масло.

За мен много ключов е моментът с тестването на етерични масла от трети страни, което ни гарантира спокойствие, че всички стандарти са спазени. Някои марки тестват етеричните масла в собствени лаборатории, но това не дава никакви сериозни гаранции.
Всяка закупена от вас бутилка на Plant therapy има специфичен партиден код, който указва от точно коя партида масло е то. Тази информация е пряко свързана и с докладите за изпитване за всяка партида. Можете да видите GC / MS отчета по всяко време, като отидете на страницата на продукта. 

Ефикасност и безопасност. Еднакво важни

Това, което лично мен много ме привлече към етерични масла Plant therapy, e тяхната безопасна и ефективна употреба. Компанията предлага достатъчно достъпна публична информация за употребата на маслата, така че да са спазени стандартите и да се увери, че клиентите използват правилно етерични масла в домовете си и с техните близки. Виждали ли сте друга марка, която публично да споделя дозировките на използване и разреждане на етерични масла? Нека отговоря от ваше име, защото зная отговора: не, не сте. 

Много е важно клиентите ни да знаят точно какво купуват. Ето защо ние в Арома мама включваме ботаническото наименование, метода на извличане, страната на произход, растителната част, аромата и GC / MS доклад във всяка отделна страница с етерично масло. Освен това, има и детайлна инструкция за употреба на всяко едно масло.

Не на последно място е маркировката на маслата. Когато ги поставите в кутия или калъф за съхранение, винаги ще виждате стикера, означен на капачката на маслото. И то абсолютно безплатно! Не е нужно вече да купувате допълнително стикери за маркировка за лесна употреба. Когато си говорим за безопасност, тази незначителна на пръв поглед промяна има смисъл. Така, дори и да сте изморени или леко разсеяни, никога няма да объркате етеричното масло, което искате да използвате. Позната ситуация, нали?

Серия Kidsafe, специално разработена за деца

През 2011 г. Plant therapy изобретява първата по рода си безопасна серия етерични масла специално за деца на възраст от 2 до 10 години. Делото е на Робърт Тисеран, световно признат ароматерапевт. Избраното име е много важно: KidSafe/Безопасни за деца. Тази линия етерични масла за деца разполага с разнообразни синергии и единични масла, насочени към специфични проблеми и неразположения, често срещани в този възрастов диапазон. Всички те са налични като 100% чисти и неразредени етерични масла, както и като предварително разредени рол-они.

Допълнителната сигурност идва и от факта, че всички етерични масла, безопасни за деца дори и извън детската серия, са маркирани отново със знак Kidsafe. Няма ги вече непрекъснатите въпроси от родители като “Подходящо ли е за моето дете, което е на 4 години?” или “Мога ли да ползвам малко количество мента в арома дифузер за отпушване на нослето на моето бебе?“. Отговорът на втория е “не”. Ментовото е едно от маслата, които не се препоръчват за употреба при бебета и малки деца. В арома дифузер можете да добавите етеричните масла от серията Kidsafe или с такава маркировка. 

Голямо разнообразие на етерични масла и натурални продукти

Когато започнах с употребата на етерични масла, за мен беше важно да купя всичко от едно място и от един бранд. Така за мен като потребител беше по-лесно да се ориентирам кое и как да използвам, без да получавам разнопосочни препоръки и инструкции за употреба. Plant therapy застава зад разбиранията си за качество и именно заради това ни предлага различен набор от органични продукти като етерични масла, детски органични етерични масла, лосиони, кремове, лечебни балсами, растителни масла (базови масла), алое вера гелове и други.

Базови масла

Много често говорим за „базови масла“, но разбирам, че не всеки знае какво всъщност е това. Те са много важни при използването на етерични масла върху кожата, тъй като служат за разреждането им. Растителните масла също имат своята добавена стойност и терапевтична полза към смесите, които си приготвяте. (Например шипково, арганово масло и масло от камелия помагат в грижата против стареене). Извличат се от мастните части на растението, обикновено от семената или ядките. 

Тук отново ще кажем колко са важни качеството и чистотата. Базовите масла също като етеричните масла могат да се предлагат в различни нива на чистота. Някои от тези продукти на пазара често се разреждат с други по-евтини масла или се правят с помощта на нечисти методи за извличане. Това може да замърси маслата и да влошат ефикасността им. Този проблем е още по-сериозен при хората с алергии предвид необходимостта от правилно етикетиране за наличието на алергени.

Всяка една партида на базови масла се гарантира за качество с тест FAME (Fatty Acid Methyl Ester), което е еквивалент на GS-MS тестването за етерични масла. FAME служи и като допълнителен стандарт за определяне на чистотата. Така можете да сте уверени, че базовите масла са абсолютно чисти и съдържат само и единствено полезните съставки на растението, от което са добити.

ЗА ФИНАЛ

Вече знаете какви са плюсовете на етерични масла Плант Терапи. Най-голямо доверие имайте на собственото си усещане за употребата на етерични масла. Все пак най-добре знаете точно от какво вие и вашето семейство имате нужда. Винаги е добре да разполагаме с цялата налична информация, поднесена по лесен и достъпен начин, така че да вземем най-доброто решение.

Ако искате да опитате маслата на Plant therаpy просто ни пишете на [email protected]. Ние ще ви съдействаме и с информация за употребата на етерични масла.

Абонирайте се на www.aromamama.bg, за да получавате интересни публикации и информация!