Новини

Какво означава сертифицирани органични етерични масла?

Какво означава органични етерични масла и кое е различното?

Американската компания Plant therapy предлага органични продукти, сертифицирани от ECOCERT ICO, акредитирана организация за проверка и сертифициране от The National Organic Program (NOP).

Какво означава всичко това за нас като потребители? Всеки път, когато си когато си купим шишенце от любимото ни етерично масло, което има знак USDA organic (United States of Department Agriculture), ще сме сигурни, че покупката ни спомага за запазването на устойчивост и намаляване замърсяването на околната среда. Plant therapy вярвaт в изключително високото качество и най-чистите съставки. Още в началото проверяват фермерите, дестилаторите, доставчиците и самите растения. С USDA сертификата, с гордост заявяват и гарантират, че се придържат към най-строгите стандарти, за да ни докажат, че използват само най-качествени органични съставки.

Някои от тези стандарти включват:

Без ГМО: Генетично модифицираните организми са забранени в биологичните продукти. Това означава, че биосертифицирания фермер не може да засажда семена от ГМО и производителите не могат да използват никакви съставки, съдържащи ГМО.

Чиста почва: В земята, в която се отглеждат продуктите, не трябва да се влагат забранени вещества най-малко 3 години преди събирането на биологична култура. Не могат да се използват синтетични торове, отпадни води, облъчване и генно инженерство.

Без вредни пестициди: Вредителите по посевите, плевелите и болестите се контролират предимно чрез физически, механични и биологични усилия. Ако по някаква причина тези методи не сработват, може да се използва биологично, ботанично или синтетично вещество, което е одобрено oт USDA по списък: https://www.ams.usda.gov/rules-regulations/organic/national-list

Органично от край до край: Операциите трябва да използват само органични семена и посадъчни материали. Когато закупувате сертифициран биологичен продукт, вие помагате за опазването на биоразнообразието, като гарантирате, че нашата природа и екосистемите се запазват непокътнати за бъдещите поколения.

За маслата, които нямат знак USDA , Plant therapy гарантират най-висок стандарт на чистота във всичките си продукти. Точно затова всяка партида етерично масло има GC-MS доклад.

Plant therapy застават зад тези вярвания и ни предлагат различен набор от органични продукти като етерични масла, детски органични етерични масла, лосиони, кремове, балсами и други.

Източници:

1/https://www.ams.usda.gov/sites/default/files/media/Organic%20Production-Handling%20Standards.pdf

2/ https://www.ams.usda.gov/rules-regulations/organic/national-list

3/ https://www.ams.usda.gov/sites/default/files/media/Organic%20Practices%20Factsheet.pdf


Related Posts

Вашият коментар