Полезни съвети

Как да спестите пари като използвате етерични масла

Защо да купуваме етерични масла? С какво ще ни помогнат те? Ако все още не сте любител на етеричните масла, закупуването им вероятно е последното нещо, което ви хрумне. Чуйте това! Разгледайте набързо козметичните продукти във вашата баня, например. С колко кремове, лосиони, маски и ексфолианти разполагате? Колко пъти изваждате поредния продукт и разбирате, че отново е време – време да си купите друг! А качествените продукти често не са евтини. Да не говорим за количеството пластмасови опаковки, които генерираме.

Сега погледнете във вашата кухня. Замислете се колко  бързо свършва универсалния почистващ препарат, който е препълнен с химикали? Препаратът за почистване на под? Полиращият препарат за дърво? 

Да, имаш решение! И то е толкова лесно и рентабилно, че ще се чудите защо не сте го правили по-рано. Разгледайте няколко от най-популярните етерични масла, които можете да включите в живота си всеки ден! Наистина ще ви стане много приятно да ги използвате, всъщност толкова много, че установявате, че бавно замествате почистващите  препарати и продуктите за лице и тяло с тези изцяло природни чудеса.

Лавандула

О, колко е универсално!Етеричното масло от лавандула е чудесно и се използва за всичко – от грижа за кожата до прането. Органичното етерично масло от лавандула е прекрасно допълнение към ръчно изработените сапуни, спомага за успокояване на кожни раздразнения  и може да бъде добавена в безброй рецепти „направи си сам“.

Чаено дърво

Друга съставка, която присъства в тонове домакински и козметични продукти е чаеното дърво. Може да ви помогне с всичко – от упорити пъпки до лошо миришещо пране или спортни дрехи. И не забравяйте да го добавите в своята аптечка! Чаеното дърво работи чудесно за опазване на чиста околна среда и допринася за пречистване  на въздуха по време на сезонни заболявания.

Лимон

Вече знаете, че ароматът на лимон се съдържа във всички видове почистващи препарати. Вместо да плащате за този аромат и да получите  дълъг списък от всевъзможни химикали, защо просто да не опитате етерично масло oт лимон?  Органичното масло от лимон е чудесен за почистване на всяка част от къщата.

Ах, този ярък, приповдигащ аромат? Това просто ще направи домакинските работи по-поносими! Ако не сте голям почитател на лимона, етеричното масло от лайм може да бъде негов заместител – има свеж, тръпчив и мотивиращ аромат и в същото време е чудесно масло за почистване. Маслото от сладък портокал също има енергизиращ аромат и е чудесен избор за всеки, който току-що започва с етеричните масла и природни продукти. 

Сладка мента

Това освежаващо ментово етерично масло има множество практични ежедневни приложения. Ще ви помогне да приповдигнете настроението си, да успокоите стомашни неразположния, да повишите концентрацията и, разбира се, е отличен помощник в почистването! Дифузирайте за  подобряване на въздуха в дома си и добавете към домакинските почистващи препарати. 

Вземете вашите капки свежест от тук: Органични етерични масла

Научете повече за всички начини за добавяне на ароматите в живота ви в следващата ни блог статия с полезни съвети.

Абонирай се да получаваш интересни публикации, рецепти и препоръки  от Aroma mama!

Вашият коментар