Полезни съвети

Как да намерим качествен и евтин дифузер за етерични масла

ето как да напазарувате добър и евтин дифузер за етерични масла

Всеки обича тези благоуханни аромати, но как да бъде намерен качествен и евтин дифузер за етерични масла, който ги осигурява в дома или офиса ни? Възможността да превърнем обитаваното толкова време от нас пространство в спокойна, хармонична и здравословна среда си струва всичко. И все пак е добре да намерим арома дифузер, който да не отнема много от личния и семейния ни бюджет.

Всеки заслужава да се порадва на благотворните ефекти на качествената ароматерапия. Ето защо ние ще ви предложим няколко съвети за целта. След прочитането на този текст ще знаете как да търсите и да намирате подходящия за вас дифузер за етерични масла, при това на оптимална цена. Ще живеете, учите, тренирате, работите, почивате, гледате деца и обичате по най-приятния възможен начин. Е, да започваме…

КАК ДА ТЪРСИТЕ КАЧЕСТВЕН И ЕВТИН ДИФУЗЕР ЗА ЕТЕРИЧНИ МАСЛА

Напишете „дифузер за етерични масла“ в Гугъл или другите търсачки. Ще ви се покажат купища страници с уреди, така че подбирането е трудна задача. Затова ще подходим на раздели.

Тип

Има няколко различни типа, от които да изберете, но два от тях са най-популярните. Човек най-често се спира на небулизиращ или на ултразвуков дифузер за етерични масла. Ултразвуковият има най-много предимства, като едно от тях е именно и по-достъпната му цена. Освен това произвежда по-тънък аромат, като чрез вибрации превръща разтвора от вода и масло във фина хладка мъгла. Небулизиращият също прави мъгла, като дифузира концентрирано масло чрез разпръскване на компресиран въздух. Този вид уред обаче създава по-натрапваща се миризма. Да не говорим и че обичайно струва повече пари и предизвиква повече шум.

Поради всички гореизброени причини си купете ултразвуков, ако търсите качествен и евтин дифузер за етерични масла. Неслучайно и в ревютата на най-авторитетните издания с най-препоръчваните дифузери за определена година този тип е най-често срещан.

Размер на резервоара

Размерът на резервоара повече от всеки друг детайл определя взаимодействието ви с вашия арома дифузер. Ултразвуковите варират между 100 и 500 мл. По-големите резервоари обичайно работят повече при по-големи пространства и действат повече време с по-гъста мъгла.

Мощна струя мъгла

Без значение от размера на резервоара обаче всички искаме по-силна струя мъгла. Тя е важен признак за генералното ниво на всеки арома дифузер. Препоръчваме ви да потърсите уред с настройка на силата на изпарението. Това е един вид екстра. функционалност и носи огромно удобство.

материалът е важен фактор в търсенето на качествен и евтин дифузер за етерични масла

Материал

По-качествените материали за производство водят до повишени цени на този уред дори и при малките като размер модели. Арома дифузер от дърво, изкуствено дърво, керамика и порцелан ще струва обичайно повече в сравнение в пластмасата.

Чистене

Ултразвуковият е много лесен за почистване дифузер за етерични масла. Това става само с вода, а веднъж на няколко седмици се пуска само с вода и ябълков оцет. Така се почистват отлаганията, които може да се натрупат по ултразвуковата платка. Поддръжката е част от удължаването на живота на уреда и правилното му функциониране. При арома дифузери с по-хубави материали от пластмасата често има два капака – един функционален и един декоративен. Това води до повече затруднения в почистването им. Ако не ползвате често обаче, това не е голям проблем.

Таймер

С него винаги можете да сте сигурни, че процесът на дифузиране се контролира, което е добре по отношение на децата. Доста от средните и големите уреди имат таймер, изключващ вашия арома дифузер след един или няколко часа. С тази функция го ползвате доста пъти без доливане на вода. Трябва да изпразвате и попивате дифузера на всеки няколко дни, ако не ползвате цялото количество вода. Като цяло хубав детайл, но не най-нужен. Ултразвуковият дифузер за етерични масла също така може да кара повече време от небулизиращия: около 30 до 60 минути срещу само 10-ина. Причината е, че ползва смес от вода и етерични масла, а конкурентът – само масла.

Дифузиране на интервали

Хубава черта при търсене на арома дифузер е да разпръсква маслата за определено настроено време, после да прекъсва и след това пак да започва. По този начин той ще продължи да работи повече време само с едно пълнене.

Светлини

Повечето ултразвукови дифузери осветяват помещението по някакъв начин, нерядко в същинска дъга от цветове. Тези светлини почти винаги могат да бъдат и изключени, ако не ви допадат. Те действат и чрез силата на хромотерапията, като спомагат за лечение на неврологични и психологични заболявания, подобряване на обмяната на веществата и възстановяване на жизнения баланс в организма. Освен това може да се ползва като нощна лампа за децата, за да не се страхуват от тъмното.

НАЙ-ПРЕКИЯТ ПЪТ КЪМ НАМИРАНЕТО НА КАЧЕСТВЕН И ЕВТИН ДИФУЗЕР ЗА ЕТЕРИЧНИ МАСЛА

След като имате всички тези критерии предвид, е по-лесно да изключите несъответстващите на желанията и нуждите ви арома дифузери. След години работа в тази област пък ние от Арома мама решихме да ви предложим готови решения, обобщаващи най-добрите характеристики. В нашия каталог със сигурност ще намерите поне едно решение при търсенето на качествен и евтин дифузер за етерични масла. Ето и няколко от нашите топ предложения.

Silver magic е хубав и едновременно евтин дифузер за етерични масла

Дифузер за етерични масла Silver magic

Този арома дифузер има всичко, което търсите. Отличава се с ниска цена (само 39,90 лв.), малък размер (вместимост на контейнера: 70мл) и удобство за ползване и на места без електрическо захранване (USB вход). Така може да го носите със себе си в офиса, в колата или на море или планина.

Дифузер за етерични масла Tree of life

Струващ само 39,90 лв., този арома дифузер също има доста качества. Сред тях са автоматичното изключване при намаляване на нивото на водата и включването и изключването на светлина в седем цвята. Захранва се през USB, лесно преносим е и може да се използва навсякъде. С него се работи много лесно.

Дифузер за етерични масла Drop

Срещу 68 лв. с този уред получавате толкова много предимства! С таймер и контрол на дифузирането той може ефикасно да покрива площ от цели 50-60 кв. м. Леката светлина в седем цвята допълва приятните усещания за вас.

Дифузер за етерични масла Excellence

Той струва 109 лв., но тази цена е твърде ниска за супервисокото му качество. Можете да го управлявате чрез безплатна апликация на телефон и таблет, налична за сваляне в Google и App store. Има порцеланов корпус и отвън, и отвътре, както и вграден говорител за слушане на музика. Подходящ е за дома и офиса, за ресторанти и кафенета, като разпръсква сменяема светлина в седем цвята.

Дифузер за етерични масла Family love

Лек и нечуплив, със закачлив и изчистен дизайн, с контрол на управлението с докосване и функция таймер. Този арома дифузер определено си струва цената от 69 лева. Той има и автоматично изключване при намаляване на нивото на водата. Подходящ е за детска стая, като може да се използва за нощна лампа, има настройка на силата на изпарение и сменяема светлина в седем цвята. Покрива площ до 50-60 кв.м и е лесен за употреба с touch бутони.

ЗА ФИНАЛ

Вече научихте как да се сдобиете със своя качествен и евтин дифузер за етерични масла. Остава само да поръчате от каталога на Арома мама и да се потопите в усещанията от неземна ароматерапия. Разгледайте и нашите промоции на дифузери плюс етерични масла, за да получите максималното качество срещу минималната цена за него.

Вашият коментар