Полезни съвети

Дифузер за етерични масла. Вдишване с всяка капка.

Има множество начини да вдишваме етерични масла, чрез дифузер за етерични масла, ароматерапевичен инхалатор за нос и чрез директно вдишване от кожата или бутилката. Сигурно вече се питате, как ще ми въздейства дифузер за етерични масла? Отгворът е, чрез лимбичната система. Тя е съвкупност от структури на мозъка, които се намирата във външната му, точно под главния мозък. Счита се че, там е мястото, където се намира центъра на емоционалния отговор и се формира и съхранява паметта. Мирисът е най-силното от нашите сетива. Ето защо, ароматите намират пък към мозъка и влияят на емоционално ниво. Има два начина, първият е чрез носа – така молекулите от етерични масла навлизат в мозъка. Вторият е чрез устата и фарингса. Ето, защо дифузер за етерични масла е най-добрият и ефективен начин за да започнете с ароматерапията.

вдишване на етерични масла с дифузер за етерични масла

Дифузер за етерични масла

Дифузирането на етерични масла е най-лесният и благотворен за организма начин за вдишване. Много е лесно и удобно. Сложетете вода в контейнера, добавете няколко капки етерично масло и се насладете. Молекулите от етерични масла, навлизат чрез носа и конхите и стигат до обонятелните сензори. Толкова малко място, а има над 100 милиона обонятелни клетки.

Има и други начини да се насладите на свойствата на етеричните масла. Ето защо, ще ви запознаем и с тях.

Инхалатор за ароматерапия

Този малък и симпатичен уред има различни имена – аромастик, инхалатор (инхалер) за ароматерапия и много други. Често пъти в начините на приложения на етерични масла се препоръчва употребата им в инхалер за нос. Какво означава това? Това е начин ароматерапията да бъде навсякъде с вас; когато пътувате, отивате на работа или училище и по всяко време, когато не сте у дома близо до вашия арома дифузер. Вдишването на етерични масла е много ефективен начин за употребата на етерични масла и в този смисъл, инхалерите за нос са перфектно решение. С какво инхлаерите на Plant therapy са различни?

не са чупливи (имат алуминиев корпус)

имат стъклен контейнер (нямат контакт с пластмаса и не задържат миризми)

имат капак, който предпазва аромата да не изветрява твърде бързо

елегантна и стилна форма

почиватват се лесно и удобно


Некa да видим как да ги използваме правилно, като след това ще ви покажем някои чудесни рецепти за тях. Както можете да видите от изображението, инхалерът е съставен от няколко части:

Рецепти за инхалатор за нос

Сега да се спрем на хубавата част от неща – рецептите. Има безкрайни възможности – така че, не приемайте този списък като ограничение на въображението. Даваме ви няколко идеи за определени състояния и нужди. Не забравяйте, че в повечето случаи са необходими само 10-15 капки общо количество етерични масла.

Енергизиращ: 5 капки нероли, 4 капки сладък портокал, 2 капки ванилия

Гадене: 5 капки джинджифил, 5 капки грейпфрут

Енергизиращ: 5 капки мандарина, 5 капки лайм, 5 капки сладка мента

Релаксация: 6 капки петигрейн, 4 капки лавандула, 3 капки кедрово дърво

Емоционален: 5 капки лавандула, 5 капки безсмъртниче, 3 капки тамян, 3 капки риган

Фокус / спокойствие: 10-15 капки бленд A + или за възрастни 10 капки лимон, 5 капки розмарин, 10 капки сладък портокал, 5 капки кедрово дърво {за деца} .

Вземи своя стилен инхалатор тук: https://aromamama.bg/product/inhalator-za-nos/

Източник: Plant therapy

Съветите в тази статия не представляват медицински препоръки и не заместват лекарско назначение. Нямат за цел да лекуват и предпазват отя болести.

Вашият коментар