Полезни съвети

Как да повишим либидото си с етерични масла

Всички сме изпитвали проблеми, които се отразяват на личното ни благополучие и на възгледите ни за живота. Много е лесно да делейрираш от стрес, притеснение, тревожност, хормонални проблеми, депресия или умора. Тези проблеми по пътя на живота могат да се превърнат в пробойна в отношенията и да доведат до нежелани проблеми в интимността с любимия човек.

Етеричните масла могат да ни помогнат за намаляване на стреса и подобряване на цялостното ни здраве и благосъстояние. Те също могат да бъдат чудесни за повишаване на либидото и добавяне на нотка страст в спалнята.

Подобряване на сексуалността чрез етеричните масла

Решавайки личните си проблеми, можем да подобрим сексуалните взаимоотношения, разбирателството и цялостното здраве.

В следващите редове, ще да разгледаме различни причини за ниско либидо, както и стъпките, които да предприемем за намаляване на стреса и повишаване на либидото.

Хормоните

За нормалната сексулано желание, баланса на хормоните игра много голяма роля, когато те са извън норми. Проучванията показват, че маслата от салвия, нероли, лавандула и гераниум са подходящи за намаляване на стреса и подобряване на сексуалната функция. Могат да се използват в арома дифузер или разредени в базово масло и нанесени върху кожата.

Синергията “Баланс“ е специално създадена да внесе хармония в живота на жените, използва се за успокоение и баланс. Тази смес не само балансира и успокоява, но съдържа и етерични масла като жасмин и иланг иланг, които са чудесни афродизиаци. Когато жените сме хармонични и уравновесени, всички печелят! http://bit.ly/36iLXvY

Умора

Без значение причината, умората може да бъде истинска причина за липсата на желание за интимност. Подобряването на качеството на съня ще направи чудеса за настроението и цялостното здраве. Някои от любимите ни масла за страхотен сън са сандалово дърво, бергамот и ветивер. Дифузирайте с арома лампа/дифузер преди лягане. Ще бъдете много по-склонни да се възползвате от специалните моменти с партньора си, когато сте добре отпочинали.

Стрес

През 1996 г. направено проучване установява, че 75-90% от всички посещения при лекари и психолози се дължат на здравословни проблеми, свързани със стреса. Стресът води до високо кръвно налягане, сърдечни проблеми, тревожност и депресия. Всички тези проблеми могат да доведат и до по-ниско либидо.

За пореден път виждаме, как едни и същи етеричните масла решават повече от един проблем, например маслата от бергамот, нероли и лавандула са абсолютните ни фаворити за намаляване на стреса и повишаване на настроението. Намаляването на стреса ни помага да станем в най-добрата си форма. Когато се отпуснем, можем по-добре да се наслаждаваме на това да бъдем с хората, които обичаме.

Афродизиаци

Афродизиаци

Етеричните масла са приказен афродизиак. Хората използват от векове ароматни растения и флорални води, за да подобрят интимното си настроение. Сега науката компенсира и новите изследвания имат за цел да докажат ефикасността на използването на ароматерапията за подобряване на интимните ни отношения.

Проведено проучване през 2010 г., показва стимулиращ ефект на маслото от жасмин, когато се използва в ароматерапевтичен масаж. Хората, които са използвали жасмин, са имали значително повишаване на честотата на дишане, наситеността на кръвта с кислород и кръвното налягане, което показва увеличаване на автономната възбуда. Същите съобщават, че се чувстват по-бдителни и будни от контролната група, която е получила плацебо.

Жасминът е чудесно повдигащо етерично масло подходящо за използване в дифузер, което може да помогне за балансиране на настроението и подобряване на психичното благосъстояние.

Това проучване е само едно от многото, които изследват използването на етерични масла за подобряване на сексуалното здраве и благосъстояние.

Въпреки че има много масла, известни със своите афродизиачни свойства и подходящи за ултразвукови дифузери, някои от любимите  включват сандалово дърво, роза, ветивер, лавандула, бергамот и черен пипер.

Вижте и няколко идеи за по-добро настроение и забавления в спалнята или където ви е приятно.

Изберете хубаво място, вложете и ум и тяло, въоражете се с любимите афродизиаци и си направете едно прекрасно изживяване. Масажът е прекрасен начин да активизирате ума и тялото, като подготовка за романтична вечер.

Изненадайте половинките си с романтична смес, като ги предразположите за една прекрасна нощ. Така че, вземете любимите си масла и нека смесването започне още тази вечер!

Maсажна смес за НЕГО

5 капки сандалово дърво
3 капки смърч
3 капки кипарис
1 капка ветивер
3 капки кориандър
30мл базово масло по избор

http://bit.ly/335Kpno

Масажна смес за НЕЯ

6 капки роза
4 капки бергамонт
2 капки савия
2 капки жасмин
30мл базово масло по избор

http://bit.ly/335Kpno

Смес за дифузер „Свалка“
3 капки смърч
3 капки черен пипер
2 капки кедрово дърво

http://bit.ly/335Kpno

Вашият коментар