Полезни съвети

Етерични масла за психично здраве

След годинити на локдаун,криза,война и др. проблеми които прекарахме, всички търсим начини да се грижим за психичното си здраве. Дори когато нещата се нормализират, може да открием, че се борим с безпокойство, стрес или просто да се чувстваме потиснати. Практикуването на умствена грижа за себе си е добро начало и етеричните масла са тук, за да помогнат по пътя.

Важно е да се отбележи, че етеричните масла не могат да „излекуват“ стреса или безпокойството, но могат да помогнат за повдигане на емоциите ни и да предложат терапевтични ползи. И колкото и етеричните масла да могат да ви помогнат да се справите с проблемите на психичното здраве, те не са заместител на професионалните грижи за психичното здраве. Имайки предвид това, нека да разгледаме някои от любимите ни етерични масла и смеси, които могат да ви помогнат да ви подкрепим по време на нашето пътуване до психично здраве.

За облекчаване на стреса

Независимо дали става въпрос за спазване на срокове на работа или за учене за изпити, много от нас са запознати с чувството на стрес. Важно е да разпознаете тези чувства и да си дадете подходящо време да се погрижите за себе си. Ако търсите естествен начин за облекчаване на стреса, има няколко етерични масла, които могат да ви помогнат. Ще започнем с класическия избор на всеки: Лавандула. Притежава голямо количество Linalool, съставка, известна със своите успокояващи и релаксиращи качества. Това е чудесен избор да ви помогне да се отпуснете след напрегнат ден, за да можете да се насладите на вечерите си.

Когато се разпръсне, Иланг-Иланг може да помогне за намаляване на стреса и безпокойството, като същевременно успокоява ума от възпрепятстващите мисли. Освен това можете да го използвате и като релаксиращо масажно масло. Насърчава релаксацията на цялото тяло, което може да ви помогне да се отпуснете след напрегнат ден. Понякога стресът може да съпътства чувството на нервно напрежение. Пачули и Босилек линалол са други етерични масла, които могат да помогнат за насърчаване на баланса и облекчаване на чувството на мъка или съмнение. Използвайте ги в смеси или ги разпръснете сами по време на медитация за прекрасно заземяване.

Справяне с безпокойството

Безпокойството може да се появи под всякакви форми и да остави чувство на безпокойство и нервност. След като бъдем засегнати от него, той може силно да попречи на способността ни да изпълняваме ежедневните задачи. Има много начини да ви помогнем ефективно да се справите с безпокойството, един от тях са етеричните масла.

Етерични масла като лайка или мандарина могат да помогнат за успокояване на нервните мисли. Ако през деня ви възникнат тревожни емоции, мандарината може да помогне за избистряне на ума и намаляване на нервното напрежение. В допълнение, неговият ярък, цитрусов аромат може да ви помогне да се заредите с енергия през този обеден спад. Независимо дали разпръсквате лайка преди лягане или разреждате в топла нощна вана, това може да помогне за насърчаване на чувството за релаксация и да ви позволи да си починете по-лесно през нощта. Понякога чувството на безпокойство може също да ни причини физическо напрежение като мускулно напрежение. Това напрежение може да се натрупа във врата и раменете ни. Лайката може да помогне за облекчаване на това напрежение, ако се използва в носещо масло.

Успокояващи емоции

Понякога животът може да хвърли неочаквани криви. Когато най-малко го очакваме, се оказва, че се занимаваме с чувство на скръб или загуба. И през тези мрачни дни има няколко етерични масла, които могат да помогнат за комфорт на ума и тялото, като същевременно помагат за успокояване на непокорните емоции.

Когато имате нужда от почивка от света, нероли е едно от многото етерични масла, които могат да ни помогнат в моменти на силна скръб, нервно напрежение или изтощение. Неговият флорален аромат може да помогне за комфорта на променливите емоции, които идват със скръбта. Също така известен със своите успокояващи способности, Rose Absolute може да помогне за успокояване на емоциите и да донесе усещане за спокойствие в разгара на нова скръб. Имайки това предвид, опитайте дифузерната смес по-долу, за да ви помогне по време на възбуда.

Ветиверът, друго страхотно етерично масло, се гордее със земен и дървесен аромат, който е приятен за сетивата. Помага за насърчаване на баланса и релаксацията обратно в живота ни. Препоръчително е да се дифузира преди лягане, защото може да помогне за успокояване на ума. Вижте нашата смес за дифузьор за самообслужване, която съчетава ветивер, CO2 екстракт от зелен чай и лавандула за най-добрата релаксираща сесия.

Както споменахме по-рано, лавандулата е добре известна със своите успокояващи и успокояващи свойства. Разпръснете във вашето жилищно пространство или го разредете в топла нощна вана за спокойно изживяване (опитайте нашата рецепта за сашета за баня с лавандула „Направи си сам!“).

Geranium Love Diffuser Blend
Какво ще ви трябва:

3 капки здравец
2 капки Иланг Иланг
1 капка Rose Absolute


Какво ще направите:

Поставете етерични масла във вашия ароматерапевтичен дифузер за необходимата любов към себе си.

Related Posts

Вашият коментар